.

A Csoportos beszámoló, vagyis a csoportos beszedési megbízás visszajövő állományának importálására is lehetőséget biztosít a rendszer a banki import modul részeként, amennyiben van Professional számlázó, vagy számlázóval egybekötött társasház modul. Ugyanezen feltételek mellett lehetőség van PEK csomag importálására is.


A "Könyvelés -> Banki import állomány beolvasása" menüpontban beemelhető sokféle bank számlakivonata vagy számlatörténete. Egy ilyen fájl importálása során a csoportos beszedés eredményeként beérkezett összeg egy soron (egy fej alatt) jelenik meg. Ennek az egy bevételnek a részletezéséhez jelent segítséget a csoportos beszedési megbízás visszajövő állományának importálása. Ezt a funkciót az alábontásokat tartalmazó táblázat jobb felső sarkában pirossal bekeretezett "R" betűs ikonnal vagy az F5 billentyűvel lehet elindítani. A gomb megnyomását követően a megjelenő listában a "Csoportos beszedés" lehetőséget kell kiválasztani.



A listából való választás után felugrik egy ablak, amiből ki lehet választani az importálandó csoportos beszámoló fájlt. Ha az ebben a fájlban rögzített összeg egyezik a könyvelési képernyő fejében szereplő összeggel, akkor elkezdődik a beszámoló importálása, aminek a végén egy rövid összefoglalót jelenít meg a rendszer a beolvasás eredményéről.

Amennyiben lehetséges, a rendszer azonosítja a beszámoló fájlban szereplő partnereket, mint ellenszámlákat, és a kapcsolódó bizonylatszámot is. Így automatikusan rögzíthetők a folyószámla kipontozások. Természetesen, ha valamiért nem sikerül a rendszernek meghatároznia az ellenoldalt, vagy a kapcsolódó bizonylatot, akkor azok kézzel is megadhatók.

Rendszerünk képes a számlázó modulból csoportos beszedési megbízás készítésére is. Erről bővebben itt lehet olvasni: Csoportos beszedési megbízás előállítása