.

A postai be csekkek (postai készpénzátutalási megbízások) értesítő állományának, vagyis a PEK csomagnak az importálására is lehetőséget biztosít a rendszer a banki import modul részeként, amennyiben van Professional számlázó, vagy számlázóval egybekötött társasház modul. Ugyanezen feltételek mellett lehetőség van csoportos beszedési megbízás importálására is.


A "Könyvelés -> Banki import állomány beolvasása" menüpontban beemelhető sokféle bank számlakivonata vagy számlatörténete. Egy ilyen fájl importálása során a csekkes befizetések esetén beérkezett összeg (amelyhez egy PEK csomag tartozik) egy soron (egy fej alatt) jelenik meg. Ennek az egy bevételnek a részletezéséhez jelent segítséget a PEK anyag importálása. Ezt a funkciót az alábontásokat tartalmazó táblázat jobb felső sarkában pirossal bekeretezett "R" betűs ikonra kattintva érheti el. Ezután megjelenik egy részletező típus választó ablak, ahol a PEK lehetőséget választva kiválasztható a részletező állomány.



Ha az ebben a fájlban rögzített összeg egyezik a könyvelési képernyő fejében szereplő összeggel, akkor elkezdődik a csomag importálása, aminek a végén egy rövid összefoglalót jelenít meg a rendszer a beolvasás eredményéről.

Amennyiben lehetséges, a rendszer azonosítja a PEK fájlban szereplő partnereket, mint ellenszámlákat, és a kapcsolódó bizonylatszámot is. Így automatikusan rögzíthetők a folyószámla kipontozások. Természetesen, ha valamiért nem sikerül a rendszernek meghatároznia az ellenoldalt, vagy a kapcsolódó bizonylatot, akkor azok kézzel is megadhatók.